Wat kan massage voor je doen?

We weten denk ik allemaal wat massage is, maar weten we ook wat massage allemaal voor ons kan doen? Het is niet alleen maar lekker met olie strijken over ons lichaam, er gebeurt echt zoveel meer…

Doordat we aangeraakt worden, gaan we bewust voelen. Je stopt met denken, en je voelt welke delen van je lichaam meer of juist minder gespannen zijn. Door bepaalde gespannen plekken aandacht te geven en er bewust naar te ademen, zul je merken dat de spanning langzaamaan verdwijnt.

De doorbloeding wordt gestimuleerd. Door de (warme) olie en de strijkingen die door de masseur worden gemaakt wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Deze zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen dus je zult merken dat er ook op deze manier spanning uit je lichaam verdwijnt. Hierdoor zullen je spieren losser en soepeler aanvoelen.

Doordat je meer ontspannen raakt, ga je dieper ademhalen en krijg je per ademhaling meer zuurstof binnen. De longen kunnen beter hun werk doen, maar ook de darmen functioneren hierdoor beter en je zult vaak een betere stoelgang krijgen wat ook weer goed is voor het afvoeren van afvalstoffen.

Het gebruik van een bepaalde olie of stempel kan het effect van de massage versterken. Zo werkt Lavendel ontspannend, Rozemarijn stimulerend en heb je ook nog hele mooie mengsels die bijvoorbeeld effect hebben op je innerlijke rust of juist je aarding.

Maar ook dieper liggende spanning, zoals oude angsten of verdriet kunnen door massage worden losgelaten. Ze zijn door de jaren heen vaak vast gaan zitten in ons lichaam.

Combineer je een fysieke massage met bijvoorbeeld Reiki of Magnetiseren dan werk je nog een dimensie dieper. Dan werk je ook op Energetisch niveau en zul je naast lichamelijke ontspanning ook innerlijke blokkades op kunnen ruimen en daardoor heel veel rust ervaren.

Massage is dus eigenlijk geen luxe, maar een mooie manier om goed voor onszelf te kunnen zorgen. Wil jij ook eens ervaren wat massage voor je kan doen, maak dan eens een afspraak voor een heerlijk (half) uurtje voor jezelf.

Kijk hier voor de mogelijkheden of stel samen met mij een massage op maat samen. Je lijf zal je dankbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.